Activitatea Art of Vet în sala de chirurgie

Activitatea Art of Vet în sala de chirurgie

24-05-2018

Chirurgia s-ar putea traduce drept utilizarea mâinilor la ….muncă: originile cuvântului se află în grecescul kheirourgia kheir, care înseamnă mâini și ergon, care înseamnă muncă… Chirurgia, ca metodă medicală aplicată pentru vindecarea animalelor mari sau mici, de companie, din ogradă sau sălbatice, se traduce în același fel: ajutor de specialitate oferit de mâini pricepute cuiva drag, unui membru al familiei noaste sau unui vecin din natură, cu care împărțim un loc sub soare!

În cadrul Cabinetului veterinar ArtofVet, efectuăm mai multe tipuri de intervenții chirurgicale care permit pacienților noștri necuvântători să se întoarcă în mediul lor de viață obișnuit foarte repede, pentru a diminua stresul inutil, dar și infecțiile. Ca și specializările chirurgicale din domeniul medicinii umane, și cele ale medicinii veterinare sunt foarte variate. Din păcate, sau din fericire, în cazul celor care își dedică viața salvării animalelor, din cauza contextului economic și social, nu le este creată încă posibilitatea să se specializeze pentru o singură ramură. Asta nu înseamnă că nu ne preocupăm în fiecare zi să dezvoltăm și să aplicăm tratamente din ce în ce mai elaborate și să facem față cu brio unor situații care la prima vedere par imposibil de tratat, iar pacienții noștri se pot bucura de avantajele tehnologiei și științei, dar și de inspirația medicului specializat în chirurgia pe animale mici, motivat de dragostea sa pentru necuvântătoare. Noi, întreaga echipă, personal medical sau nu, angajați sau voluntari, ne dorim să participăm activ la îmbunătățirea calității vieții acestora, dar și a celor care și-au asumat benevol, responsabilitatea lor. Însă, cum nu există boală ci bolnavi, chiar și în cazul animalelor, tratamentul diferă de la caz la caz, și astfel, chirurgia poate fi de câteva minute sau de o zi, poate fi magică, reparatorie, grea, mare sau mică. Intervenim cu succes pentru efectuarea de enterotomii, enterectomii, la nivelul intestinului, cistotomie, pe vezica urinară, splenectomie, dacă splina este cea afectată, gastrotomie și gastropexie, în caz de torsiune gastrică, pentru excizie formațiuni tumorale, remediere protuzie de glob ocular sau enucleere și remediere prolaps glandă lacrimală, în cazul în care prietenului nostru îi este afectat în vreun fel ochiul, dar și cezariană și sterilizare cățelușe, pisicuțe și iepuroaice, remediere prolaps anal, prolaps uterin sau prolaps vaginal. Cu siguranță, puteți apela la serviciile noastre pentru suturări și curățări de plăgi, excizie de pinteni, etc.

În funcție de gravitatea cazului, acordăm, cu profesionalism, primul ajutor calificat prietenilor noștri cu blăniță sau cu pene, însă activitățile chirurgicale propriu-zise se desfășoară în blocul operator steril, moderm amenajat și dotat, care permite o intervenție reușită și fără riscul contactării unei infecții. Aici se află un spălător, un sterilizator pentru instrumentarul folosit la intervenția chirurgicală, o lampă cu raze UV, etc. Tot în sala de chirurgie se asigură serviciul de transfuzie, atunci când situația o cere.
O antecameră este amenajată special pentru staționarea micilor pacienți înainte de intervenția chirurgicală, pentru toaletare și administrarea pre-anesteziei. Aceeași locație permite și internarea ambulatorie, post-operatorie, care poate fi folosită ca și cameră de trezire, unde animăluțul este supravegheat de personalul specializat și asistat de un aparat performant pentru monitorizarea funcțiilor vitale, asigurându-i-se oxigenul, temperatura optimă, condiții de cazare confortabile, curățenie, apă. Totodată, în caz de nevoie, acesta beneficiază de terapie intensivă și reanimare.

Intervenția chirurgicală efectuată la timp, chiar poate să facă diferența între viață și moarte pentru prietenul nostru necuvântător! Succesul este aproape asigurat dacă recunoaștem în timp util semnele unei afecțiuni care necesită o astfel de operație și îi oferim șansa, ca de urgență, să beneficieze de mâinile și priceperea medicului veterinar în care aveți deplină încredere!

Abonamente, promoții și pachete
Vezi toate promoțiile oferite de Art of Vet
Cațeluși și pisicuțe
Consultații gratuite Vaccinări si deparazitări Cadouri
de la 290 lei
Prietenii Seniori
Consultații gratuite Investigații de laborator Supliment în funcție de necesitate
de la 280 lei
Prietenii la Spa
Tuns, spălat, uscat, parfumat Toaletare Cadou
de la 30 lei
Aveți mai multe codițe în casă?
Începând cu a doua codiță, primiți discount între 20% și 30% la serviciile oferite de Art of Vet.

Alte articole

Pacienţii noştri

Ele sunt animăluțele pe care le-am tratat la Art Of Vet.

Oscar, porumbel

"Primul pacient al cabinetului nostru a fost un porumbel. Cu puf gălbior încă pe căpșor, cu piciorușele paralizate, dar cu o voință incredibilă de a trăi și de a se bucura de viață, ne-a arătat incredere și iubire! L-am invățat să mănânce singur, l-am îngrijit,iar o voluntară l-a plimbat prin Cișmigiu pentru o porție de vitamine oferite de aerul curat si soarele blând de la apus. Sa ne fii sănătos, pui drag!"

Henric și Gil, pisoi

"Târziu în noapte, un om disperat căuta o soluție pentru patru pisoi fătați de curând și aruncați la margine de drum. Alți oameni cu suflet și-au unit forțele pe facebook si așa informația a ajuns și la noi. Acum, doamna doctor Maria Valentina Vânătoru are grijă sa le țina loc de mamică. Armand, motanul nostru, încearcă să fie un tată vitreg bun pentru cele patru mogâldețe. "                                             

101
Clienți mulțumiți
35
Operații cu succes
23
Animale cochete
1
ONG-uri partenere