Doctor google nu are parafă. Noi avem

Doctor google nu are parafă. Noi avem

23-05-2018

Noi știm că oricine are un animăluț de companie, indiferent dacă acesta este un ponei, un cățel, o pisicuță, un papagal sau altă pasăre, un iepuraș, o chinchilă, un porcușor sau un hamster, este un om care se informează foarte bine pentru a putea oferi prietenului necuvântător o viață sănătoasă. Dar pentru că ,,doctor Google’’ nu are parafă și nici nu știe cum să asocieze corect informațiile primite, avem nevoie, pentru a ne îndeplini scopul, de sfatul medicului veterinar.

Pe timpul unei consultații de specialitate se realizează anamneza, adică prima etapă în cadrul examinării clinice a animăluțului bolnav și reprezintă totalitatea informațiilor obținute de medic de la noi, familia lui, cu scopul stabilirii diagnosticului. Această etapă de cercetare orientează diagnosticul și urmărește găsirea atitudinilor terapeutice potrivite, alegerea și prescripția tratamentului, precum și determinarea prognosticului bolii.

Pentru că acest cabinet veterinar se adresează atât proprietarilor de animale de companie cât și salvatorilor celor fără stăpân, persoane fizice sau juridice, nu promitem să facem ceea ce nu putem. Stabilirea diagnosticului corect și acordarea tratamentului corespunzător pentru păsări de colivie și pentru rozătoarele de casă, constituie, de asemenea, un avantaj pentru clienții care caută ajutor medical pentru acestea, deoarece nu toți clinicienii asigură aceste servicii înregistrând și o rată mare de succes. Ne dorim să facem parte din comunitate, să ajutăm, nu să facem rău și ne-am străduit să ne dotăm cu aparatura necesară efectuării examenelor clinice și paraclinice necesare stabilirii unui diagnostic sigur și administrării unui tratament eficient și ne bazăm pe experiența vastă obținută prin ani de muncă și studiu continuu, precum și pe relația bună de colaborare pe care o avem cu alți medici veterinari excepționali care pot oferi expertiza lor în diverse domenii ale medicinii pe care noi nu le putem exploata, din motive lesne de înțeles.
Astfel, primul diagnostic este cel prezumtiv, atunci când medicul suspicionează existența unei anumite afecțiuni. Acesta se stabilește în baza tabloului clinic prezent, a simptomelor subiective prezentate de cel care însoțește animăluțul la medic, a examenului obiectiv efectuat de către acesta, a istoricului bolii, antecedentelor prietenului dumneavoastră, adică a anamnezei. El poate fi confirmat sau infirmat prin investigații clinice și paraclinice suplimentare. De asemenea, există cazuri în care, din păcate, după aceste investigații suplimentare, diagnosticul rămâne prezumtiv în continuare…

Urmează diagnosticul definitiv sau de certitudine care reprezintă definirea clară a afecțiunii de care suferă pacientul nostru necuvântător și include diagnosticul diferențial. Acest diagnostic poate fi stabilit adesea doar în baza simptomatologiei clinice și este stabilit în urma investigaților clinice, de specialitate și paraclinice cerute sau efectuate de către medicul curant, adică de către medicul din cadrul acestui cabinet veterinar. El este cel care stabilește diagnosticul definitiv sau pe cel prezumtiv și efectuează o examinare clinică țintită pe acesta din urmă.

Noi nu ignorăm niciun indiciu și atenția noastră se concentrează atât pe semnele și simptomele cunoscute la momentul examinării, istoricul bolii, antecedentele fiziologice și patologice, mediul de viață al pacientului nostru, pe examenul fizic al aparatelor și sistemelor, cât și pe rezultatele examenelor paraclinice ce cuprind analize de hematologie, biochimie, bacteriologie și imunologie. De asemenea, asigurăm investigațiile cu ajutorul ecografului: ecografie cardiacă, abdominală, de glande mamare, etc. Suntem pregătiți și dotați să oferim pacienților noștri examene de specialitate ce vizează acuitatea vizuală, reflexele motrice, analizarea acustico-vestibulară, etc. Efectuăm, de asemenea, sondarea vezicii urinare, în caz de nevoie, atât la cățel/cățelușă cât și la motan/pisicuță.

Nu în ultimul rând, dar sperând să nu fie necesar deoarece acesta este considerat un act medical invaziv, avem experiența necesară pentru a oferi un diagnostic obținut intra-operator.

Pentru realizarea radiografiilor, computer-tomografiei, sau a explorărilor funcționale pe baza imagisticii nucleare (RMN), necesare stabilirii pronosticului bolii, vă vom îndruma către cei mai buni specialiști, ca și în cazul necesității unor intervenții ortopedice.

Vă așteptăm oricând aveți nevoie de un diagnostic sigur și de un protocol terapeutic eficient, pentru prietenul necuvântător! Suntem aici pentru el și pentru dumneavoastră, știind că interesul este unul comun pentru prevenirea bolilor, protejarea membrilor familiilor noastre și salvarea de vieți. Împreună, putem face minuni, pornind de la o consultație de specialitate!

Abonamente, promoții și pachete
Vezi toate promoțiile oferite de Art of Vet
Cațeluși și pisicuțe
Consultații gratuite Vaccinări si deparazitări Cadouri
de la 290 lei
Prietenii Seniori
Consultații gratuite Investigații de laborator Supliment în funcție de necesitate
de la 280 lei
Prietenii la Spa
Tuns, spălat, uscat, parfumat Toaletare Cadou
de la 30 lei
Aveți mai multe codițe în casă?
Începând cu a doua codiță, primiți discount între 20% și 30% la serviciile oferite de Art of Vet.

Alte articole

Pacienţii noştri

Ele sunt animăluțele pe care le-am tratat la Art Of Vet.

Oscar, porumbel

"Primul pacient al cabinetului nostru a fost un porumbel. Cu puf gălbior încă pe căpșor, cu piciorușele paralizate, dar cu o voință incredibilă de a trăi și de a se bucura de viață, ne-a arătat incredere și iubire! L-am invățat să mănânce singur, l-am îngrijit,iar o voluntară l-a plimbat prin Cișmigiu pentru o porție de vitamine oferite de aerul curat si soarele blând de la apus. Sa ne fii sănătos, pui drag!"

Henric și Gil, pisoi

"Târziu în noapte, un om disperat căuta o soluție pentru patru pisoi fătați de curând și aruncați la margine de drum. Alți oameni cu suflet și-au unit forțele pe facebook si așa informația a ajuns și la noi. Acum, doamna doctor Maria Valentina Vânătoru are grijă sa le țina loc de mamică. Armand, motanul nostru, încearcă să fie un tată vitreg bun pentru cele patru mogâldețe. "                                             

101
Clienți mulțumiți
35
Operații cu succes
23
Animale cochete
1
ONG-uri partenere