Politica de confidentialitate artofvet.ro

1. Protejarea confidentialitatii - date cu caracter personal

Pentru ca asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal este un angajament fundamental al ART OF VET, vom dedica toate resursele necesare pentru a iti prelucra datele in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei, astfel cum este descris mai jos.

1.1 Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

In general, colectam datele tale cu caracter personal direct de la tine, astfel incat ai controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferi. Cu titlul de exemplu, primim informatii de la tine astfel:

- cand folosesti serviciul Intreabati un medic veterinar ne transmiti: e-mailul, numele, prenumele si numarul de telefon;
- cand folosesti serviciul Contact ne transmiti: e-mailul, numele, prenumele si numarul de telefon;
- cand folosesti serviciul Vreau sa adopt ne transmiti: e-mailul, numele, prenumele si numarul de telefon;
- cand folosesti serviciul Vreau sa cumpar ne transmiti: e-mailul, numele, prenumele si numarul de telefon;
- cand te inscrii in Clubul Art of Vet ne transmiti: e-mailul;

Pe site-ul artofvet.ro putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri pe care o poti consulta folosind urmatorul link: Politica de cookie-uri .

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

1.2 Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii

Vom utiliza datele tale cu caracter personal in urmatoarele scopuri:
1.2.1 Pentru prestarea Serviciilor in beneficiul tau. Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

a) oferirea de consultanta online pentru animalul tau;
a) facilitarea comunicarii in cazul in care esti interesat sa cumperi sau sa afli mai multe detalii despre Servicii;
a) facilitarea comunicarii in cazul in care esti interesat sa adopti un animal;
b) solutionarea problemelor de orice natura referitoare la Servicii;
c) asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile tale cu privire la Servicii.

1.2.2. Pentru imbunatatirea serviciilor noastre

Ne dorim in permanenta sa iti oferim cea mai buna experienta in utilizarea Serviciilor noastre. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul tau de utilizator. Ne intemeiem aceasta colectare pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, avand intotdeauna grija ca drepturile si libertatile tale fundamentale sa nu fie afectate.

1.2.3 Pentru marketing

Vrem sa te tinem la curent cu noutatile cu privire la Serviciile pentru ca tu sa te poti bucura pe deplin de acestea. De aceea, daca te inscrii la serviciul de newsletter (Intra in clubul artofvet ), iti putem trimite mesaje continand informatii generale si tematice, informatii specifice cu privire la anumite Servicii, informatii cu privire la oferte sau promotii, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

In cele mai multe cazuri, ne intemeiem comunicarile de marketing pe consimtamantul tau prealabil. Te poti razgandi si retrage consimtamantul in orice moment, prin:
- accesarea link-ului de dezabonare afisat in cadrul mesajelor pe care le primesti de la noi; sau prin contactarea ARTOFVET folosind detaliile de contact descrise mai jos.

In anumite situatii, ne putem baza activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. In orice situatie in care folosim informatii cu privire la tine pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile tale fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne poti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai jos, sa oprim prelucrarea datelor tale cu caracter personal in scop de marketing, urmand sa dam curs cererii tale.

1.2.4 Pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:
- masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor platformei artofvet.ro fata de atacuri cibernetice;
- masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.
Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile tale fundamentale.

1.3 Cat timp pastram datele tale cu caracter personal

Poti sa ne soliciti oricand stergerea anumitor informatii si vom da curs acestor solicitari cu exceptia situatiilor in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

1.4 Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale tale urmatoarelor categorii de destinatari: furnizorilor de servicii de marketing.

In cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

1.5 In ce tari transferam datele tale cu caracter personal

Stocam si prelucram datele tale cu caracter personal exclusiv pe teritoriul Romaniei.

1.6 Cum protejam securitatea datelor tale cu caracter personal

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmisia datelor tale cu caracter personal le vom stoca pe servere securizate, asigurand in acelasi timp redundanta datelor.

In ciuda masurilor luate pentru a iti proteja datele cu caracter personal, iti atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermediul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

1.7 Ce drepturi ai

Regulamentul general privind protectia datelor iti recunoaște o serie drepturi in legatura cu datele tale cu caracter personal. Poti solicita accesul la datele tale, corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau te poti opune la prelucrarea datelor tale cu caracter personal. De asemenea, iti poti exercita dreptul de a te plange autoritatii de supraveghere competente sau de a te adresa justitiei. Dupa caz, poti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor tale cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor tale si dreptul la portabilitatea datelor.

Mai multe informatii despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obtinute prin consultarea listei prezentate mai jos.

Accesul
Poti sa ne soliciti:

  • sa confirmam daca iti prelucram datele cu caracter personal;
  • sa iti punem la dispozitie o copie a acestor date;
  • sa iti oferim alte informatii despre datele tale cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, daca le transferam in strainatate si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi ai, cum poti face o plangere, de unde am obtinut datele tale, in masura in care informaiiile nu ti-au fost deja furnizate prin aceasta informare.

Rectificarea
Ne poti cere sa rectificam sau sa completam datele tale cu caracter personal inexacte sau incomplete. Este posibil sa incercam sa verificam exactitatea datelor inainte de rectificarea acestora.

Stergerea datelor
Ne poti cere sa iti stergem datele cu caracter personal, dar numai in cazul in care: acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau ti-ai retras consimtamantul (in cazul in care prelucrarea datelor se baza pe consimtamant); sau dai curs unui drept legal de a te opune; sau acestea au fost prelucrate ilegal; sau ne revine o obligatie legala in acest sens. Nu avem obligația de a ne conforma solicitarii tale de stergere a datelor cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor tale cu caracter personal este necesara: pentru respectarea unei obligatii legale; sau pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta. Exista anumite alte circumstante in care nu suntem obligati sa respectam solicitarea ta de stergere a datelor, desi acestea doua sunt cele mai probabile circumstante in care ti-am putea refuza aceasta solicitare.

Restrictionarea prelucrării datelor
Ne poti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul in care: acuratetea lor este contestata (vezi sectiunea de rectificare), pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora; sau prelucrarea este ilegala, dar nu doresti ca datele sa fie sterse; sau acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar ai nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta; sau ti-ai exercitat dreptul de a te opune, iar verificarea pentru a stabili daca drepturile noastre prevaleaza este in desfasurare. Putem continua sa folosim datele tale cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, in cazul in care: avem consimtamantul tau.; sau pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta; sau pentru a proteja drepturile ARTOFVET sau ale altei persoane fizice sau juridice.

Portabilitatea datelor
Ne poti cere sa iti furnizam datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, sau poti solicita ca acesta sa fie „portat” direct catre un alt operator de date, dar in fiecare caz numai daca: prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul tau sau pe incheierea sau executarea unui contract cu tine; si prelucrarea se face prin mijloace automate.

Opozitia
Te poti opune in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care te afli, prelucrarii datelor tale cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care consideri ca drepturile si libertatile tale fundamentale prevaleaza fata de acest interes. De asemenea, te poti opune oricand prelucrarii datelor tale in scop de marketing direct (daca este cazul), fara a invoca vreun motiv, caz in care vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.

Luarea de decizii automate
Poti cere sa nu faci obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai atunci cand decizia respectiva: produce efecte juridice cu privire la tine; sau te afecteaza in alt mod similar si intr-o masura semnificativa. Acest drept nu se aplica in cazul in care decizia la care s-a ajuns in urma luarii automate a deciziilor: ne este necesara pentru a incheia sau a derula un contract cu tine; este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile tale; sau se bazeaza pe consimtamantul tau explicit.

Plangeri
Ai dreptul sa depui o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal. In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania
Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
E-mail:anspdcp@dataprotection.ro
Fara a iti afecta dreptul de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, te rugam nu ezita sa ne contactezi in prealabil, si promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.   

Pentru a iti putea exercita drepturile, ne poti contacta folosind detaliile de contact expuse mai jos. Te rugam sa retii urmatoarele aspecte daca doresti sa iti exerciti aceste drepturi:
Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, te rugam sa ne transmiti cererile tale cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail folosita in platforma artofvet.ro. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a iti verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii tale.
Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum o luna, cu exceptia cazului in care acest lucru este deosebit de complicat sau daca ai facut mai multe solicitari, caz in care urmeaza sa raspundem in termen de maximum doua luni. Te vom anunta daca vom avea nevoie de mai mult de o luna.
Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.

Pentru orice informatii suplimentare de care ai putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor tale, te incurajam sa contactezi Responsabilul ARTOFVET cu protectia datelor la adresa de e-mail contact@artofvet.ro sau artofvet@gmail.com sau prin posta sau curier la adresa Ion Brezoianu nr 57A, Demisol, Ap 1, Sector 1, Bucuresti – in ambele cazuri cu mentiunea: in atentia Responsabilului ARTOFVET cu protectia datelor.